Spuma de capsune a la Andrei Cismaru

Mes mis, ucenicii mei s-au pus pe treaba. Si nu numai ca invata cum e cu lumea culinara, dar s-au apucat ei singuri singurei sa gateasca acasa. Amu, eu zic ca am ucenici destoinici. Vedeti mai jos un desert a la Andrei Cismaru :). In curand, o sa va arat si ce a facut si Andrei Leonte.

Andrei C. spune asa:
retetele lui nicolai spuma capsune andrei cismaru (3)

Spuma de fructe am descoperit-o prin copilarie, cand mergeam la una dintre matuse in vizita si ea se dadea peste cap ca intotdeauna sa aiba ceva bun pentru mine. Intai de toate, trebuie sa spun ca matusa gateste dumnezeieste cam orice, nu cred sa fi mancat ceva de la ea si sa nu-mi fi placut.
Cand am crescut si am venit pe meleguri bucurestene, la un moment dat aveam chef de ceva dulce si am cerut reteta de la matusa si am trecut la treaba.

Reteta e oarecum simpla, repede si usor de facut si delicios produsul final.

WP_001126

Avem nevoie de fructe, zahar si albus de oua. Proportiile standard pe care mi le-a dat sunt cam urmatoarele :

Pentru 100g de fructe e necesar un albus de ou si 100g de zahar. Acestea se pun intr-un vas si se bat cu mixerul cam 15-20 de minute (depinde si de viteza mixerului) pana toata compozitia devine omogena si cu un grad de vascozitate destul de mare. Odata incheiat procesul, se baga la frigider cam o ora. Dupa asta, e liber la mancat. De preferat cu prietenii, pentru a evita starile de rau de dupa 🙂

Eu mai arunc si vreo 2-3 fire de menta proaspata, pentru a ma juca un pic cu gustul. Am incercat spuma de capsuni, cirese, visine, caise, piersici sau prune. Toate ies senzational de bune. E cea mai usoara si la indemana reteta, mai ales pe timp de vara, cand toate pietele sunt pline de fructe proaspete.
retetele lui nicolai spuma capsune andrei cismaru (1)

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments are closed.