Spirit Romanesc-partea a treia (Tohani)

Dragilor,

Stiu ca v-a placut proiectul meu Spirit Romanesc, inca de la primul episod. Multi dintre voi mi-ati trimis mailuri, mi-ati scris nenumarate mesaje in care ma incurajati sa continui sa scot la iveala povesti autentic romanesti, sa nu lasam uitarea sa se aseze peste mestesuguri transmise din tata in fiu, sa ducem mai departe traditiile neamului nostru. Asa ca, nu demult, am pornit intr-o noua aventura. De data asta, in judetul Prahova, la Tohani. Aici, pe dealuri insorite, cresc struguri aromati si deliciosi, din care se fac niste vinuri incredibil de bune. Paul Soll, prietenul meu ma invitase de mai multe ori sa descopar locul, dar cum timpul stau prost mereu, am tot amanat. Acum, privind in urma, imi pare rau ca nu am ajuns aici mai devreme.

Cat am stat la Tohani, am cutreierat prin vie, am cules struguri cu Iancu, (fiul meu de la care eu invat zi de zi cum sa apreciez bucuriile simple ale vietii), am intrat in camara plina cu bunatati pregatite de iarna, iar seara, ne-am adunat la caldura, in jurul mesei bogate cu preparate traditional romanesti de la Ferma Dacilor.

Mi-a placut tare mult sa il cunosc pe nea Marin Ion, care a crescut pe mosia de la Tohani, si cu care am stat la povesti pana tarziu, in crama. Am degustat vinuri unice, cu arome desavarsite  (Feteasca Neagra, Pinot Noir, Chardonnay, Feteasca Alba) din gama Mosia de la Tohani,  un brand premium care ascunde o poveste de dragoste nemuritoare.

Fratele regelui Carol al II-lea, Principele Nicolae al Romaniei, care avea mosie la Tohani s-a indragostit de o podgoreanca frumoasa, Ioana Doletti, care nu avea insa origini nobile. Fara sa tina cont de prejudecatile vremii sau de interdictia familei, cei doi indragostiti  se casatoresc in secret pe 28 octombrie 1931, unindu-si destinele in Primaria si in Biserica de la Tohani. Chiar daca si-a pierdut drepturile regale, pentru Nicolae, via de la Tohani si iubirea Ioanei i-au fost suficiente ca sa fie fericit.

Poate tocmai de aceea, nu e de mirare ca vinurile de aici au puterea de a crea punti intre oameni.

Inainte sau dupa vizionarea clipului,  domnilor, va recomand sa va umpleti paharul cu Cuvee Nicolae, unul dintre vinurile realizate de Domeniile Tohani in calitate de furnizori oficiali ai Casei Regale a Romaniei sau cu Apogeum 2011, un vin rosu, aprins ca flacara iubirii dintre Nicolae si Ioana Doletti. Iar voua, doamnelor sunt sigur ca v-ar placea Mosia de la TohaniSpecial Reserve Feteasca Neagra, un vin rosu sec care dezvaluie note de prune uscate, la care se adauga un gust de ciocolata amaruie.  Iar acum, va indemn sa inchinati un pahar in numele iubirii. 🙂

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*