Sparanghel cu ou posat

 Mes amis, o mancare pur frantuzeasca! Se face intr-o clipa si va promit ca ii veti impresiona pe oaspetii dvs cu un astfel de gust! Tare-i fain! Ingredientele se gasesc imediat si totul e gata intr-o clipa. Eu am gatit sparanghelul pentru catalogul prietenilor de la Mega Image.

sparanghel

Ce ne trebuie:

5 fire de sparanghel

1 ou

1 lingurita de cimbru, 1 foaie de dafin

2 catei de usturoi

 2 linguri de ulei de masline, 1 lingurita de otet

1 lingura de parmezan ras

Sare, piper

 

sparanghel cu ou retetele lui nicolai

 Cum am pregatit:
Curat sparanghelul de cotoare si de partile mai dure de pe stratul exterior. Il tai pe diagonala (arata mai bine).

Il trag la tigaie cu uleiul de masline, usturoiul zdrobit (lasat in coaja), cimbrul (uscat sau proaspat) si foaia de dafin. Il intorc pe toate partile sa se coloreze frumos.

Intr-o cratita cu apa clocotita pun sare si o lingurita de otet (ajuta albusul sa ramana compact). Ca sa ma asigur ca albusul nu se imprastie prin apa, folosesc si o forma rotunda de metal (se poate si fara, daca nu aveti). Pun oul in apa clocotita si il las cam 3 minute, suficient cat albusul sa devina alb, iar galbenusul sa ramana cremos.

Pun sparanghelul tras la tigaie pe o farfurie rezistenta la caldura, acoperita cu hartie de copt. Presar deasupra parmezan ras, sare si piper si il dau la cuptor sa se grati­neze (cam 4 minute la 180ºC), pentru o aroma in plus.

Scot forma de metal din apa, iau oul cu o spumiera si il pun la scurs pe un prosop de hartie.

 SPARANGHEL CU OU POSAT

Prezentarea pe farfurie:

Scot sparanghelul de la cuptor si il pun pe farfuria de servit tragandu-l usor de pe hartia de copt. Pun oul deasupra si presar un praf de piper.

Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook235Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest3Email this to someone

Comments are closed.