Somon in foietaj, cu orez si mazare

Mes amis, asa cum v-am promis ieri, saptamana asta va ofer pe tava cateva idei de preparate speciale pentru mesele petrecute de Sarbatori, mesele imbelsugate de Paste, care inseamna, dincolo de mancare si savoare, regasirea cu familia, rudele, prietenii si toti cei dragi.

Daca ieri v-am oferit o reteta de miel, astazi – in mod special mai ales pentru cei care nu mananca deloc carne – vin in fata voastra cu o reteta de somon. Da, ati citit bine: de Paste, Nicolai Tand va propune sa puneti pe masa, in asteptarea musafirilor, somon in foietaj.

Va invit sa gatiti reteta de mai jos si sa imi spuneti cum a fost. Si va rog ceva: indiferent ce mancati, carne sau peste sau doar legume, sa nu uitati un lucru, poate cel mai important. Sarbatorile inseamna bucurie.

 

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 800 g somon
  • 200 g mazare
  • 250 g orez
  • 1 ou
  • 1 lingura unt
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 buc. foietaj
  • piper rosu
  • 1 legatura marar
  • 1 lamaie
  • sare

somon-foietaj-orez-mazare-1

[preparare title=”Mod de preparare”]

Preparam mai intai o marinada pentru somon.
Tocam piperul si mararul marunt si le amestecam intr-un vas, cu ulei de masline si sare.
somon-foietaj-orez-mazare-2
somon-foietaj-orez-mazare-3
Stropim somonul cu putina zeama de lamaie, apoi, cu o pensula, il ungem cu marinada preparata anterior.
somon-foietaj-orez-mazare-4
Il imbracam in foietaj, iar cu varful unui cutit, crestam foietajul in forma de solzisori.
Ungem foietajul cu ou batut si dam somonul la cuptor pana cand foietajul este frumos rumenit, iar somonul bine patruns.
somon-foietaj-orez-mazare-5
Pentru garnitura, fierbem mazarea in apa cu sare, apoi o scoatem in apa rece cu gheata, pentru a-si pastra culoarea.
somon-foietaj-orez-mazare-6
Spalam orezul in trei ape si il fierbem dupa metoda clasica, iar la final de fierbere, adaugam mazarea si o lingura de unt.
somon-foietaj-orez-mazare-7
Servim somonul in foietaj cu orez si mazare, asezonat cu felii de lamaie.
Este o mancare gustoasa si sanatoasa, pe care v-o recomand cu mare drag!
Stim ca somonul este un aliment de baza foarte sanatos, prin continutul sau mare de acizi grasi Omega 3 si se combina foarte bine cu proteinele din orez, precum si fibrele si substantele hranitoare din mazare.
somon-foietaj-orez-mazare-8
Bon apetit!

[/preparare]

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*