Somon cu smantana dulce si caviar

Mie nu mi-a placut caviarul la inceput. Eu nu am crescut pe langa balta. La inceput, icrele mi se pareau, cum sa spun, cumva grele.
In Maramures aveam Iza si atat. Deci, fara icre. Cand am ajuns in Franta si am gustat, am ajuns sa imi placa sa mananc caviar cu lingura. Sa simt foarte bine aroma sarata, sanatoasa. Lucrurile cele mai bune si cele mai scumpe se mananca asa, pur si simplu.
De asta imi place aceasta reteta. Sa mananci caviar – care este foarte scump – amestecat cu smantana sau cu cartof fiert. Merge foarte bine cu cartof fiert. Dar nu numai. Eu am mancat caviar si cu slanina de la congelator. Iti vine sa crezi? Mon ami, o sa-ti arat toate aceste retete.
retetele lui nicolai somon cu smantana dulce si caviar

De ce avem nevoie?
Cateva fasii de somon afumat
Caviar o lingura
Lamaie
Smantana lichida de calitate 2 linguri
Sare
Piper
Marar

retetele lui nicolai somon cu smantana si caviar
Cum prepar eu?
Tai somonul ca pe un fel de carpaccio si il intind pe farfurie. Separat, amestec smantana cu caviarul si picur un strop de lamaie. Nu mai mult pentru a nu se ingrosa! Dupa ce am facut amestecul, exact ca in poza, il pun peste somon. Daca vreti, il puteti si tartina pentru a se vedea frumos contrastul dintre albul smantanii si caviar, insa eu prefer varianta de prezentare din imagine.
Adaug apoi foarte putin piper si mararul rupt cu mana, in firicele, pentru aspect.
Separat, ung toastul de paine cu un strop de unt si il bag la cuptor pana devine crocant.
Sfat: Puteti servi la masa un pahar de horinca sau de vodka rece, caviarul merge foarte bine cu ele.
retetele lui nicolai somon cu smantana dulce si caviar

Bon appetit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments are closed.