SECRETELE DIN BUCĂTĂRIA LUI NICOLAI

Cupola de zahar caramelizat

Couple le ingeri, adica par de inger… Ce denumire frumoasa!
Poti sa decorezi orice desert cu aceasta cupola de zahar caramelizat. Eu o folosesc pentru ca da volum la mancare. Da aspect, este un pic crocanta… Sunt foarte multe atu-uri.
Tot in Franta am invatat cum sa fac acest deliciu. Acolo incepe bucataria. Si asta este o tehnica frantuzeasca.
cupola de zahar caramelizat (5)
De ce avem nevoie?

Zahar – 200g zahar
Apa- 40 ml

cupola de zahar caramelizat (4)

Cum îl prepar eu?
Zaharul se topeste la foc mic, mic, mic pana se caramelizeaza frumos. Trebuie sa aiba culoarea aceea minunata si ai grija sa nu-l arzi pentru ca devine amarui. Apoi, ia un polonic si unge-l cu foarte, foarte putin ulei si apoi cu o lingura poti face orice model doresti. Ai grija ca zaharul se intareste destul de repede. Joaca-te.

cupola de zahar caramelizat (7)