Mes amis, pentru ca se apropie Craciunul cred ca e numa` buna aceasta reteta de sarmale cu carnati. Am invatat-o de la bunica, iar eu la randul meu le-am aratat-o oamenilor faini care au venit la primul meu curs de gatit. Nu veti da gres!
De ce avem nevoie:
Carne tocata – porc si vita 1 kg
Ceapa – 5 buc
Orez – 200 g
Bulion de casa
Boia picanta
Cimbru
Carnati
Sare si piper
Cum am pregatit:
Calesti bine ceapa. Noi la Maramu folosim cat mai multa ceapa si apoi adaugi si orezul si un pic de boia picanta. Amestecati ca sa nu se prinda de oala si ai grija sa iei compozitia si de pe margine. Punem si putin cimbru din acela cumparat din piata. Dupa ce s-au calit bine ceapa si orezul stingem focul si adaugam carnea si bulionul. Amestecam bine cu simt de raspundere.
Amu, te apuci de invartit sarmalele. Pui in oala o sarma si un carnat. Mai intai faci un pat din varza, pui cimbru si apoi asezi cu grija fiecare sarma. Mai pui si bulion. Cam o ora si jumatate trebuie sa stea la fiert si gata!
Bon Appetit!