Preferatele mele si nu numai. Sotia mea, Monica, Ilona si Iancu, cu totii suntem incantati de aceasta reteta. Bineinteles ca este de la Maramu si noi o preparam ori de cate ori avem pofta sau, de ce nu, dor de casa. E usor de facut, iar rezultatul este fara doar si poate: TE TAVALESTI PE JOS! Aceasta este o reteta pe care am preparat-o pentru catalogul prietenilor de la Mega Image.
Ce ne trebuie:
1,5 kg carne tocata amestec (porc si vita)
1 kg ceapa
1 cana de orez cu bob rotund
`1l suc de rosii
Sare, piper, cimbru, paprika
Un ciolan de porc nefiert, usor afumat
Un cotorog (picior de porc)
O varza murata
Cum am pregatit:
Calesc intr-o tigaie inalta, in ulei de floarea soarelui, ceapa taiata marunt. Pun orezul (2-3 minute), paprika si jumatate din sucul de rosii. Cand ingredientele se rumenesc, dau tigaia deoparte. Astept sa se odihneasca putin compozitia si adaug carnea tocata. Amestec bine si o asezonez.
Spal si curat varza murata, alegand foile mari care nu sunt rupte. Apoi „invart” sarmalele, punand cate o lingura de compozitie in fiecare foaie de varza si impachetand-o cu atentie. Intr-o oala, pun ciolanul nefiert si afumat, cotorogul de porc si sarmalele si sosul de rosii. Las la fiert sau dau la cuptor, la foc molcom, cam 3 ore.
Bon Appetit!