Sarmale cu afumatura si cotorog

Preferatele mele si nu numai. Sotia mea, Monica, Ilona si Iancu, cu totii suntem incantati de aceasta reteta. Bineinteles ca este de la Maramu si noi o preparam ori de cate ori avem  pofta sau, de ce nu, dor de casa. E usor de facut, iar rezultatul este fara doar si poate: TE TAVALESTI PE JOS! Aceasta este o reteta pe care am preparat-o pentru catalogul prietenilor de la Mega Image.

Ce ne trebuie:

1,5 kg carne tocata amestec (porc si vita)

1 kg ceapa

1 cana de orez cu bob rotund

`1l suc de rosii

Sare, piper, cimbru, paprika

Un ciolan de porc nefiert, usor afumat

Un cotorog (picior de porc)

O varza murata

 

sarmale a la nicolai tand

 

Cum am pregatit:

Calesc intr-o tigaie inalta, in ulei de floarea soarelui, ceapa taiata marunt. Pun orezul (2-3 minute), paprika si jumatate din sucul de rosii. Cand ingredientele se rumenesc, dau tigaia deoparte. Astept sa se odihneasca putin compozitia si adaug carnea tocata. Amestec bine si o asezonez.

Spal si curat varza murata,  alegand foile mari care nu sunt rupte. Apoi „invart” sarmalele, punand cate o lingura de compozitie in fiecare foaie de varza si impachetand-o cu atentie. Intr-o oala, pun ciolanul nefiert si afumat, cotorogul de porc si sarmalele si sosul de rosii. Las la fiert sau dau la cuptor, la foc molcom, cam 3 ore.

Bon Appetit!

SARMALE CU AFUMATURA

 

 

 

 

 

Da-i share
Share on Facebook325Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*