Salată pe foccacia gurmandă

Pizza sau salată. Ce să aleg?! Şi voi vă confruntaţi cu aceeaşi dilemă când vă aşezaţi la masă? Ei bine, în clipul de azi, vă propun soluţia.

Ingrediente:

Pentru aluat:
-300g de făina
-10 g de drojdie
-sare
-zahăr
-100 ml de lapte
-50 ml de ulei de măsline

Pentru compoziţie:
-mărar
-pătrunjel
-chivas
-ceapă verde
-roşii cherry şi roşii verzi
-piper
-mozarella di bufallo
-rucola
-somon afumat (şuncă prosciutto)

Mod de preparare

Mai întâi, se prepară blatul.Turnăm făina în bol, iar peste aceasta adăugăm drojdia înmuiată în apă călduţă, sare, ulei de măsline, lapte şi un strop de zahăr, ce ajută la fermentare.Apoi ne folosim de robotul magic, care va frământa pentru noi.Punem blatul pe un tocător şi îl presăm uşor cu mâinile până obţinem o formă circulară. Înţepăm uşor blatul de pizza cu furculiţa , iar pentru aromă presărăm pătrunjel,mărar şi chivas.

Aşezăm cu grijă blatul într-o tavă şi îl băgăm la cuptor, unde va sta timp de 10 minute la 180 de grade.Între timp pregătim legumele. Vom tăia ceapa şi cele două sortimente de roşii.Scoatem blatul de la cuptor, îl ungem cu ulei de măsline şi adăugăm peste acesta rucola, cubuleţele de roşii,ceapă şi pe alocuri un pic de somon afumat.Dacă nu aveţi în bucătărie somon afumat ,acesta poate fi înlocuit cu şuncă prosciutto.

Stropim cu ulei de măsline, punem un strop de sare şi un strop de piper,iar masa este gata.

Tips: Dacă vă mai rămâne blat, nu ezitaţi să îl folosiţi şi a doua şi chiar şi a treia zi, cu condiţia să îl păstraţi la frigider.

Bon Appetit !

Imagine & montaj: Marius Nedelcu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*