Salată de post de fasole albă și roșii uscate la soare

Când eram mic, mama fierbea fasole și când era aproape gata, scotea câteva boabe, le amesteca cu ceapă roşie, ulei, oţet, sare Şi piper, şi îi ieşea o salată al cărei gust nu l-am uitat nici azi. Inspirat de amintirile din copilărie, v-am pregătit o salată incredibil de delicioasă şi de săţioasă.

De ce avem nevoie pentru 2 persoane:

Fasole albă boabe 300 g;
100 g roŞii uscate;
O mână de rucola;
O jumătate de ceapă roşie;
Focaccia cu măsline pentru crutoane;
Ulei de măsline;
Sare de hymalaia;
Piper proaspăt;
Mărar;
O legătură de ceapă verde.

FOTO: Mihai Stetcu
FOTO: Mihai Stetcu

Cum am pregătit:

Am tăiat ceapa brunoise, iar roşiile le-am tăiat în bucăţi potrivite. Ȋntr-un vas mai mare, care să cuprindă întreaga salată, am pus fasolea, ceapa tăiată în cubuleţe mici, roşiile tăiate mai maricel şi o mână zdravană de rucola. Am râşnit peste compoziţia obţinută piper proaspăt şi sare de Himalaya. Am asezonat totul cu ulei de măsline şi am presărat deasupra mărar tocat fin. Eu am aşezat pe farfurie şi câteva crutoane obţinute dintr-o foccacia cu măsline, dar voi puteţi fi şi mai creativi, şi o puteţi combina cu orice vă pofteăte inima.

FOTO:Mihai Stetcu
FOTO:Mihai Stetcu
FOTO: Mihai Stetcu
FOTO: Mihai Stetcu

Nu uitaţi să îmi spuneţi cum v-a iesit.

Bon Appetit!

 

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1Email this to someone

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*