Salata de morcovi usor dulceaga

Pentru ca morcovul a fost cel mai votat ingredient saptamana trecuta va propun o reteta nastrusnica. Nu uitati sa votati in continuare la poll.
Poti folosi aceasta reteta fie ca salata, fie ca garnitura. Merge tare bine cu o friptura de porc . Mie imi plac morcovii si fetitei mele, Ilona, ii plac mult si de aceea imi sunt si mie si mai dragi.
In Franta mancam mult morcov si mi-e dor. Acolo gasesti de cumparat in magazine salata de morcovi cu lamaie, cu hrean. E fantastic. Si e atat de bun, e dulceag, e crocant, e sanatos, e colorat si frumos pentru copii, poti sa ii dai forme jucause. Avantajul e ca poti face orice.
salata de morcovi retetele lui nicolai (4)
Pentru 4 persoane ne trebuie:
Jumatate de kilogram de morcov
O ceapa mai mica taiata marunt
Un catel de usturoi taiat foarte marunt
2 linguri de smantana lichida pentru gatit
Un pic de miere de albina
Chimen
Chivas
Recomand coriandru
salata de morcovi retetele lui nicolai (1)
Cum prepar:
Pun intr-o tigaie ulei la incins si calesc putin ceapa si usturoiul. Sa ai grija sa nu arzi ceapa. Pui morcovul taiat felii de jumatate de centimetru si fii atent sa pastrezi grosimea pentru fiecare felie pentru a obtine o textura buna. Pun si morcovul in tigaie cu putina miere, pun chimenul si pun un pic de apa ca sa las sa scada si sa fie al dente. Iti dai seama daca morcovul e facut cu un cutit- bagi cutitul intr-o felie de morcov si daca iese usor e gata. La capat am pus doua linguri de smantana lichida ca sa obtin sosul acela cremos. Am asezat frumos in farfurie si deasupra am pus chivas, dar va recomand coriandru proaspat. E fantastic!
salata de morcovi retetele lui nicolai (1)

Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest3Email this to someone

Comments are closed.