Salată de linte

 
Astăzi, vă propun o salată sățioasă și foarte sănătoasă pe bază de linte. O puteți savura atât la prânz, cât și seara. De asemenea, poate oricând deveni garnitura perfectă pentru un pește gătit la cuptor.
 
Ingrediente (pentru patru persoane):
– 200 g de linte verde de Puy;
– două roşii mari;
– doi morcovi;
– o ceapă roşie şi una albă;
– două tije de ţelină Apio;
– ciboulette (arpagic verde);
– trei ouă;
– ulei de măsline;
– lămâie.
Salata de linte
Mod de preparare:
Se fierbe lintea alături de morcovi şi ceapa albă. Când morcovii sunt aproape gata, adică puţin tari, se scot din oală şi se pun în apă rece. Lintea, după ce fierbe, se stoarce şi se pune într-un castron mai mare. Peste se adaugă morcovii tăiaţi cubuleţe. Roşiile se taie şi ele bucăţi, dar puţin mai mari. Ţelina Apio se taie mărunt, la fel şi ceapa roşie. Toate ingredientele se amestecă, iar din zeama de lămâie, sare şi piper se pregăteşte un dressing care se adaugă peste salată. 
La sfârşit se adaugă ouăle tăiate în patru şi arpagicul verde tăiat mărunt.
Foto: Csilla Szasz

Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1Email this to someone

One Comment

  1. Angela

    Ador lintea, o prepar si eu acasa in diferite forme , o voi gati si in forma data de tine.Multam

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*