Salată de caracatiță

Rețeta, foarte simplă de altfel, combină în mod inspirat gustul puternic al caracatiței cu vinaigretta acrișoară,prospețimea roșiilor și sațietatea ciupercilor.Serviți-l ca antreu la masa de prânz sau seara, la o cină mediteraneană.Este foarte ușor de preparat și condimentată echilibrat, și sigur te va duce cu gândul la o masă pe malul mării împărțită cu cei mai buni prieteni.

Ingrediente:
-1 bucată de caracatiță-în jur de un 1kg
-1 ciupercă pleurotus
-3 roșii cherry
-1 cartof
-1 legătură de mărar
-sare
-piper
-3 linguri de ulei de măsline
-3 linguri de zeamă de lămâie

Mod de preparare:
Pentru început, punem caracatița la fiert timp de o oră.Fierbem ciuperca(pleurotus) 5 minute în apă fierbinte. O tragem apoi la tigaie cu sare piper și ulei de măsline.
Între timp, fierbem cartofii în ulei, tăiați cu o grosime de 7-8 milimetri, până capătă puțină culoare.

da1 (2)

Pasul următor este să îi scoatem pe o foaie de hârtie pentru a elimina surplusul de grăsime.
În continuare preparăm un pesto din mărar, ulei de măsline,un strop de zeamă de lămâie ,sare și piper.

da2
Feliem caracatița și o tragem și pe aceasta la tigaie în ulei de măsline, doar pentru a fi ușor călduță.Ca să servim preparatul, așezăm pe o farfurie câteva linguri de pesto, peste care suprapunem feliile de caracatiță, cărora le alăturăm roșiile cherry și cartofii.

Photo: Gabi Crisan

 

 

Bon appetit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*