Salata cu somon si rosii cherry

Este o reteta pe care am invatat-o de curand de la un chef cu o stea Michelin, un neamt care a fost la mine in bucataria La Cantine de Nicolai. Mi-a placut tare mult ideea pentru ca foloseste o maioneza facuta in casa, dar cu o tenta asiatica, care schimba totul. Mancam mereu sarat si piperat, acum e un gust cu totul nou, dulceag si delicios.
salata cu somon si rosii cherry retetele lui nicolai (4)
Ce ne trebuie pentru doua portii:
Somon afumat 200g
Doua maini serioase de salata
Rosii cherry
Maioneza facuta in casa
Lamaie
Sos de soia
Sos dulce acrisor
Un catel de usturoi mai mic
Ghimbir
Ulei de susan

salata cu somon si rosii cherry retetele lui nicolai (1)

Cum am preparat:
Pentru sos am facut o maioneza de casa mult mai lunga in care am pus lamaie, un pic de sos de soia, sos dulce acrisor, usturoi, ghimbir, ulei de susan. In loc de o reteta clasica de vinaigrette am facut o maioneza mai speciala, mai dulceaga. Am facut astfel un sos cu tenta asiatica pentru ca somonul se mananca mult in tarile asiatice si poate fi asociat foarte bine cu aromele acestea.
Am pus pe o farfurie carpaccio de somon, iar deasupra am pus salata si rosiile cherry. Eu folosesc mereu mai multe feluri de salata: creata, rucola, depinde de ce am in frigider. La final am pus sosul cu generozitate. Este important de stiut ca salata se foloseste inainte de servire. Asa va ramane intreaga si nu va cadea.

salata cu somon si rosii cherry retetele lui nicolai (3)
Bon Appetit!

Comments are closed.