Salata cu scoici saint jaques

Este o salata fina, rafinata. Nu o poti infuleca. Trebuie sa o savurezi. Este o placere sa mananci o salata cu saint jacques.
Eu pana sa ajung in Franta nu am mancat saint jacques. Din Maramures… De la slanina la saint jacques. Mon ami, iti dai seama?! Cand vezi ca lumea mananca ceva si cand cei din jurul tau iti explica ca e bun, incerci si …uau! Este foarte bun, rafinat…
Am fost si la cules de saint jacques. Trebuie sa-ti povestesc intr-o zi.
Ce-i fain la salata saint jacques e ca nu trebuie sa folosesti lucruri intregi. Intr-o salata nu se vad lucrurile impecabil, nu e ca si cum pui ceva pe un piure. Poti folosi si resturi spre exemplu. E bine sa fii intelept in bucatarie.

reteta salata saint jaques (6)

De ce avem nevoie?

4 bucatele de saint jacques
Mai multe tipuri de salata: verde, create, rosie, laptuca, rucolla
Un morcov micut
Un dovlecel
Lamaie
Ulei de masline
Sare
Piper

reteta salata saint jaques (7)

Cum prepar eu?

Tai bucatele de saint jacques si le trag putin in tigaie in unt cu sare si piper. Le las pana devin un pic mai albe, saint jacques-ul e putin transparent. Lasi 2 minute pe o parte si un minut pe cealalta. Daca lasi mai mult o sa obtii o opinca, o guma. Nu e bine.
Am facut si un dressing mai usor: 3 linguri de ulei de masline, o lingura de suc de lamaie, sare, piper. Eu pun sosurile la blender putin pentru ca se face un pic de mousse, se sparge uleiul si sa se amestece bine aromele.
Pui totul pe un pat de salata. Salata fina, laptuca, un pic de rucolla. Delicios. Si ca sa ii dau putina textura la salata am ras un morcov si putin dovlecel, la dovlecel razuiti doar marginile, aveti grija sa nu ajungeti la samburi. Morcovul si dovlecelul dau si volum.
Si daca vreti ca salata sa fie si mai crocanta, adaugati putine crutoane facute de casa. Paine, ulei de masline, putina sare si ulei repede trase in tigaie. Gata!

reteta salata saint jaques (4)

Bon appetit!

Da-i share
Share on Facebook10Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments are closed.