Mes amis, chiar daca vremea ne joaca feste, nu mai e cale de intors: dupa iarna grea, vine primavara si e cel mai bun moment din an sa mancam salate, sa mancam mai light. Iubesc salatele si imi place sa le prepar in diverse combinatii. Asadar, in urmatoarele saptamani, la invitatia prietenilor de la Eisberg, va invit sa descoperiti gusturi fresh si diverse modalitati de preparare a salatelor de primavara. Veti vedea ca salata poate fi oricum, dar niciodata plictisitoare.
Ingrediente (pentru 4 porții)
- 2 pungi de salata Eisberg Gourmet
- 2 batoane de branza de capra
- 200 gr de merisoare deshidratate
- amestec de seminte
- mustar boabe
- otet balsamic
- ulei de masline
- miere de albine
- crutoane de paine
Mod de preparare
Intr-un bol punem 3 linguri de ulei de masline, o lingura de otet balsamic si o lingura de miere de albine. Adaugam o lingura de mustar boabe, sare si piper dupa gust, si apoi omogenizam.
Intr-un alt bol punem salata Eisberg. Din experienta va spun ca doua pungi sunt de ajuns pentru 4 portii. Vinaigrette-ul gata preparat il adaugam peste salata si amestecam totul.
Pe un platou pentru salata, punem mixul si adaugam 2 linguri de seminte si merisoarele.
La final, adaugam branza de capra taiata rondele si cateva crutoane de paine, iar preparatul e gata de servire.
Bon Appetit!
Foto: Eisberg