Salata calduta cu linte si fistic

Este o salata tare faina. Este foarte hranitoare si contine multe vitamine. Imi aduc aminte ca atunci cand moasa, bunica mea facea mancare, cand era foamete facea linte pentru ca era foarta satioasa. Cand m-am dus in Franta mi-am adus aminte de Maramures. Francezii mananca multa linte si m-am bucurat ca si voi, mes amis, ati votat lintea la pollul de pe blog.
salata calduta cu linte si fistic (2)
Ce ne trebuie pentru doua persoane:
Doua maini mari de salata
150 g linte
Un morcov
50 g fistic
Jumatate de ceapa rosie
50 g prosciutto
30 ml ulei de masline
5 ml otet balsamic
O lingurita de mustar
Sare
Piper
salata calduta cu linte si fistic (4)
Cum am preparat eu:
Am taiat morcovul in cubulete si l-am tras putin in tigaie. Cand s-a calit am pus un pic de linte, dupa ce am fiert-o. Lintea este ca fasolea. Trebuie lasata de cu seara in apa ca sa se hidrateze. Si cand o fierbi, la fel, schimbi apa de doua sau de trei ori. Sau poti folosi linte de la conserva. Dupa ce ai calit repede si lintea, separat intr-o tigaie pui fisticul crud fara nimic si il prajesti putin ca sa aiba aroma mai puternica. Apoi, am taiat ceapa marunt, marunt. De obicei cand facem mancare, calim ceapa. Acum o folosim cruda.
Am pus salata intr-un bol si am amestecat-o cu ceapa si dressingul pe care l-am facut din ulei de masline, mustar, sare, piper si putin, numai asa o tenta, de otet balsamic. Le-am blendat ca sa se amestece texturile si am pus si sare si piper.
Am pus in farfurie si lintea cu morcovii, fisticul si am amestecat frumos si deasupra am pus putin prosciutto. Daca nu pui prosciutto obtii o salata de post numai buna. Te tavalesti pe jos!
Serviti lintea si morcovul caldut si aveti grija sa nu lasati mult salata inainte sa o mancati pentru ca la caldura salata se prabuseste foarte repede.
salata calduta cu linte si fistic (6)
Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook97Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments are closed.