Ruladă de porc cu verdețuri

Asta e o rețetă gustoasă, spectaculoasă și numai bună de pus pe masa de Crăciun. Nu-i deloc complicată și sunt convins că o să fiți foarte încântați de rezultat. Spor la treburi și sărbători frumoase!

Ingrediente

  • 1 bucată mare piept de porc (porchetta)
  • 1 leg mărar
  • 1 leg salvie
  • 1 leg pătrunjel
  • 1 leg cimbru
  • 150 ml vin de Porto
  • ulei
  • sare
  • piper negru

[preparare title=”Mod de preparare”]

 Pieptul de porc se condimentează bine cu sare și piper. Se stropește cu vin de Porto. Se lasă deoparte să își elibereze aroma.
Între timp, se spală verdeața și se pune într-un blender. Se adaugă puțin ulei de măsline și se pasează totul.
Carnea se unge bine cu această pastă de verdețuri, se rulează strâns și se leagă cu sfoară alimentară.
Se lasă puțin la marinat, apoi se îmbracă în folie de aluminiu.
Se pune la gătit, în cuptor, la foc potrivit, timp de aproximativ 3 ore. Spre final, se desface folia și se mai lasă să capete o crustă rumenă, apoi se scoate și se lasă la odihnit.
Se porționează și se servește cu mare poftă!
Să vă fie de folos, mes amis!Bon appetit!

[/preparare]

Foto credit: www.ionutaldea.com/

Da-i share
Share on Facebook313Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*