Boabele de orez mari, rotunde, absorb cu nesat toata bunatatea din sfecla si legume, creand cel mai cremos risotto. Parmezanul si sparanghelul sunt doua accente rafinate in aceasta compozitie. Mes amis, e delicioasa aceasta reteta! E pregatita pentru prietenii de la Mega Image.
Ce ne trebuie:
1 cana de orez pentru risotto
1 sfecla rosie mica
¼ ceapa
750ml-1000ml supa strecurata de legume
6 fire de sparanghel
3-4 linguri de parmezan ras
100 ml vin alb, 1 lingura de unt
Ulei de masline, sare, piper
Cum am pregatit:
Calesc ceapa tocata marunt in ulei de masline. Torn orezul spalat si il las pana devine translucid. Sting totul cu vin alb. Am nevoie de un vin foarte aromat, fructos-floral, nu un vin foarte puternic.
Pun in tigaie si sfecla rosie curatata si data pe razatoarea mare. Amestec bine.
Torn supa de legume fierbinte peste orez, treptat, cate un polonic, avand grija sa amestec des. Fac un risotto cu legume, de aceea pun supa de legume. Fierb si sparanghelul in apa clocotita cu sare, putin, cat sa ramana crocant.
Dupa ce orezul a fiert cat sa ramana „al dente“ (cam 20 de minute), pun o lingura generoasa de unt care o sa faca risotto-ul foarte cremos. Adaug parmezanul ras si amestec bine.
Pun sare, piper. Trebuie sa ai grija cand asezonezi o mancare ca aceasta cu sfecla rosie, care e un pic dulceaga, mai ales ca parmezanul este sarat. Gusta inainte de a adauga sare.
Prezentarea pe farfurie:
Pun risotto intr-o farfurie (de preferat adanca, sa il tina cald mai mult) si deasupra aranjez varfurile de sparanghel si cateva foite de parmezan. Un praf de piper proaspat macinat si e gata. Decor – Bam boo: fata de masa din bumbac, 165×170 cm; vaza din sticla colorata.
Bon Appetit!