Risotto cu ciuperci

Reteta asta imi aduce aminte de casa, de Maramures, de copilarie. Sa mergi sa culegi niste ciuperci, hribi pe munti, pe la Borsa, prin Prislop…Trebuie sa faci asta mon ami.
Cand eram copil mergeam mereu la cules de hribi si ii vindeam apoi italienilor care erau pe atunci prin zona. Bineinteles ca opream si pentru noi. Umblam prin popasul Prislop si adunam si cate 10 kg de ciuperci. Urcam dimineata si mai coboram de pe munte abia seara. De atunci ciupercile sunt clar preferatele mele. Un risotto cu ciuperci si un pahar de vin bun… nu refuz niciodata!
risotto cu ciuperci

De ce avem nevoie?

Orez-un pahar de orez (ca la noi in poza)

Jumatate de ceapa

200ml de supa

Vin alb- un shut de vin

Ciuperci

Parmesan

Ulei de masline

Usturoi

Patrunjel

Sare

Piper
risotto cu ciuperci retetele lui nicolai

Cum prepar eu?
Calesti ceapa cu un pic de ulei de masline pana devine translucida. Pui si usturoiul si apoi repede orezul si apoi stingi cu putin vin alb si, dupa, pui supa de pui.
Intotdeauna, in bucatarie, depinde ce vrei sa faci. Daca faci risotto cu fructe de mare pui supa de peste si tot asa. Lasi totul sa mearga la foc incet. Pui si o lingura de unt si lasi totul la foc incet si apoi pui iar supa pana e gata. La final arunci o mana de parmesan. Sare si piper. Lasa orezul sa fie cremos, nu-l usca te rog. Vei vedea cat de bun este.
Separat, pui ciupercile la calit intr-un strop de ulei de masline si mie imi place sa le fac putin crocante. Le pun separat ca sa ramana orezul curat si frumos si ca sa nu se inmoaie ciupercile.
Adaug ciupercile la final, cand orezul e gata si apoi…nu iti ramane decat sa mananci cu pofta!

risotto.cu ciuperci

Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook9Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments are closed.