Risotto cu caracatita

Mes amis, am gatit pentru prietenele mele, cititoarele Unica o reteta care mie imi place tare mult. V-am spus ca as manca mereu, dar mereu risotto. Ei bine, daca adaugati si caracatita totul devine…perfect! Incercati? Si, mes amis, puteti sa il serviti alaturi de un pahar de vin alb care va pune foarte bine in evidenta preparatul. Este grozav. Eu am ales un vin din Crama Atelier.

20130624_0001

 

De ce ai nevoie pentru 2 persoane:

Orez Arborio 200g

Jumatate de ceapa

Un shut vin alb

Supa de pui 500 ml

Parmesan ras 50 de g

Un cubulet de unt

Sare

Piper

O lingurita pesto

 

20130624_0168

 

Cum am pregatit:

Calesti ceapa cu un pic de ulei de masline pana devine translucida. Pui apoi repede orezul si apoi stingi cu putin vin alb si, dupa, pui supa de pui. Pui si o lingura de unt si lasi totul la foc incet si apoi pui iar supa pana e gata. La final arunci o mana de parmesan. Sare si piper. Lasa orezul sa fie cremos, nu-l usca te rog. Vei vedea cat de bun este.
Separat, am fiert caracatita in apa cu putin otet si  sare si foi de dafin si boabe de piper. Am fiert o cam 45 de minute, maxim o ora pana a intrat varful cutitului foarte usor. Dupa care am tras o la tigaie in putin ulei de masline. Am pus intr-o farfurie risotto, caracatita deasupra si putin pesto.

 

20130624_0185

 

Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1Email this to someone

Comments are closed.