Mes amis, am gatit pentru prietenele mele, cititoarele Unica o reteta care mie imi place tare mult. V-am spus ca as manca mereu, dar mereu risotto. Ei bine, daca adaugati si caracatita totul devine…perfect! Incercati? Si, mes amis, puteti sa il serviti alaturi de un pahar de vin alb care va pune foarte bine in evidenta preparatul. Este grozav. Eu am ales un vin din Crama Atelier.
De ce ai nevoie pentru 2 persoane:
Orez Arborio 200g
Jumatate de ceapa
Un shut vin alb
Supa de pui 500 ml
Parmesan ras 50 de g
Un cubulet de unt
Sare
Piper
O lingurita pesto
Cum am pregatit:
Calesti ceapa cu un pic de ulei de masline pana devine translucida. Pui apoi repede orezul si apoi stingi cu putin vin alb si, dupa, pui supa de pui. Pui si o lingura de unt si lasi totul la foc incet si apoi pui iar supa pana e gata. La final arunci o mana de parmesan. Sare si piper. Lasa orezul sa fie cremos, nu-l usca te rog. Vei vedea cat de bun este.
Separat, am fiert caracatita in apa cu putin otet si sare si foi de dafin si boabe de piper. Am fiert o cam 45 de minute, maxim o ora pana a intrat varful cutitului foarte usor. Dupa care am tras o la tigaie in putin ulei de masline. Am pus intr-o farfurie risotto, caracatita deasupra si putin pesto.
Bon Appetit!