Reteta speciala pentru Ziua Femeii: Homar

Dragii mei, pentru ca se apropie o zi importanta, Ziua Femeii, va propun sa pregatiti ceva special si sa le faceti o surpriza femeilor dragi voua. E o reteta mai sofisticata, dar, mon ami, din cand in cand trebuie sa te respecti si sa faci lucruri deosebite pentru tine si pentru cei din jurul tau.
Nu va lasati intimidati de miturile care circula in jurul homarului si a modului de preparare. Se pregateste rapid si usor, iar rezultatul va fi cu siguranta unul apreciat. Homarului trebuie doar sa ii dai arome pentru a-l pune mai bine in valoare.
homar retetele lui nicolai (2)

De ce avem nevoie:

Homar viu
Ulei de masline extravirgin
Lamaie
Sare
Patrunjel
Piper
Rosie
Dovlecel
homar retetele lui nicolai (3)

Cum il prepar eu:
Pun apa la fiert cu sare si piper si dupa ce incepe sa clocoteasca, arunc homarul viu in oala. Regula de baza pentru un homar bine facut este suta de grame si minutul de fierbere. Daca am un homar de 600 de grame, il las sa fiarba 6 minute, daca am un homar de 1 kilogram il las zece minute si tot asa.
Il scot, il crap pe din doua si il las un pic sa se linisteasca. Homarul trebuie servit caldut. Nici fierbinte, dar nici rece.
Separat fac un sos din ulei de masline extravirgin, lamaie, sare, piper si patrunjel proaspat. Le amestec bine si adaug pulpa de rosie si dovlecelul crude taiate bucatele foarte fine si gata sosul. Dovlecelul are aproape aceeasi textura ca si homarul, pulpa de rosie are si ea o consitenta putin tare, astfel ca se creeaza o armonie de texturi si gusturi.
Asta e tot! Dureaza cel mult 20 de minute!
Sfat: Daca faci homarul pe gratar – tot timpul taiat in doua si tot timpul cu carcasa in jos, pentru a patrunde caldura in el. Altfel, caldura nu patrunde prin crusta.

homar retetele lui nicolai (4)
Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1Email this to someone

Comments are closed.