Ratatouille

Sunt un mare fan al mâncărurilor care conţin legume şi recunosc că Rattatoille este una dintre preferatele mele. Acest preparat este o tocană tradiţională franţuzească şi mereu o gătesc cu mare plăcere, mai ales că, din fericire, şi Ilonei şi lui Iancu le foarte mult plac legumele.

Ingrediente (pentru 4 persoane)
– 2 cepe
– 2 dovlecei
– o vânătă
– 5 căţei de usturoi
– roşii concasate- 400 g
– o legătură de cimbru
– câteva foi de dafin
– 200 g cuscus
– sare şi piper
– ulei de măsline

Mod de preparare:
După ce se curăţă legumele, ele se taie cuburi destul de măricele. Atenţie, dovlecelul se taie cu tot cu coajă. Într-o tigaie se pune uleiul la încins, nu foarte puţin, pentru că vânăta atrage destul de mult, şi se adaugă legumele. După ce s-au înmuiat, se adaugă usturoiul, foile de dafin, cimbrul, sare, piper, roşiile şi un praf de zahăr, pentru a scădea din aciditatea roşiilor. Totul se lasă pe foc timp 20 de minute.

Între timp, punem cuscusul într-un vas, alături de puţin ulei de măsline, un pahar de apă, apoi amestecăm cu lingura. Se adaugă apă până când cuscusul se umflă, astfel încât să fie “gătit”.

La sfârşit, peste cuscus se aşază legumele noastre şi totul se serveşte alături de un vin alb franţuzesc demisec. 🙂

Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*