Rata cu miere si ginger

De multe ori am auzit ca preparatele cu rata impresioneaza. Tind sa fiu de acord! Rata are un gust deloc banal! Eu am ales sa o gatesc in stil asiatic folosind  miere si ginger. O sa va placa tare!

 Recomandarea lui Nicolai: serviti alaturi de un pahar cu Chivas Regal 18 Gold Signature.

 

Cantine de Nicolai 012

 

Ce ne trebuie:

Un piept de rata

Ginger

Miere

Sare

Piper

Ulei de masline

Mazare verde

Sparanghel

Zucchini

Unt

 

Cantine de Nicolai 010

 

Cum am pregatit:

Pieptul de rata se pune in tigaie, mai intai pe partea cu piele si grasime. Inainte l-am crestat frumos si l-am asezonat cu sare si piper proaspat. Separat am amestecat miere cu ginger si am pus mixul peste rata si apoi am introdus la cuptor.

In acest timp am luat mazare verde, sparanghel si zucchini. Le-am dat repede intr-un jet de apa clocotita si am adaugat la final putin unt peste ele. Sare si piper. Si gata garnitura!  Un preparat lejer, dar tare fain!

Iata de ce va recomand sa serviti un astfel de preparat alaturi de un pahar cu Chivas regal Gold Signature.

Cantine de Nicolai 008

 

Chivas Regal 18 y.o.

Chivas Regal a fost primul blended scotch whisky de lux, lansat in anul 1909 pe piata americana in editia Chivas 25 Year Old. Astazi, la peste un secol distanta, a ramas unul dintre cele mai prestigioase branduri din lume. Gama Chivas Regal, renumita pentru finetea si gustul sau bogat cu arome de miere reprezinta chintesenta stilului, valorii si exclusivismului, incluzand Chivas Regal cu vechime de 12, 18 si 25 de ani.

Despre Chivas 18 y.o. – Master Blender-ul casei Chivas, Collin Scott, a creat acest blend unic folosind peste 20 dintre cele mai rare single malt-uri din lume. Fiecare dintre ele are o vechime de cel putin 18 ani si contribuie intr-un mod unic la gustul rafinat si sofisticat al acestui produs.

Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments are closed.