De multe ori am auzit ca preparatele cu rata impresioneaza. Tind sa fiu de acord! Rata are un gust deloc banal! Eu am ales sa o gatesc in stil asiatic folosind miere si ginger. O sa va placa tare!
Recomandarea lui Nicolai: serviti alaturi de un pahar cu Chivas Regal 18 Gold Signature.
Ce ne trebuie:
Un piept de rata
Ginger
Miere
Sare
Piper
Ulei de masline
Mazare verde
Sparanghel
Zucchini
Unt
Cum am pregatit:
Pieptul de rata se pune in tigaie, mai intai pe partea cu piele si grasime. Inainte l-am crestat frumos si l-am asezonat cu sare si piper proaspat. Separat am amestecat miere cu ginger si am pus mixul peste rata si apoi am introdus la cuptor.
In acest timp am luat mazare verde, sparanghel si zucchini. Le-am dat repede intr-un jet de apa clocotita si am adaugat la final putin unt peste ele. Sare si piper. Si gata garnitura! Un preparat lejer, dar tare fain!
Iata de ce va recomand sa serviti un astfel de preparat alaturi de un pahar cu Chivas regal Gold Signature.
Chivas Regal a fost primul blended scotch whisky de lux, lansat in anul 1909 pe piata americana in editia Chivas 25 Year Old. Astazi, la peste un secol distanta, a ramas unul dintre cele mai prestigioase branduri din lume. Gama Chivas Regal, renumita pentru finetea si gustul sau bogat cu arome de miere reprezinta chintesenta stilului, valorii si exclusivismului, incluzand Chivas Regal cu vechime de 12, 18 si 25 de ani.
Despre Chivas 18 y.o. – Master Blender-ul casei Chivas, Collin Scott, a creat acest blend unic folosind peste 20 dintre cele mai rare single malt-uri din lume. Fiecare dintre ele are o vechime de cel putin 18 ani si contribuie intr-un mod unic la gustul rafinat si sofisticat al acestui produs.
Bon Appetit!