Pulpa de porc si legume in aspic

Mes amis, iata un preparat care nu poate lipsi de pe masa de Craciun. O reteta din catalogul prietenilor de la Mega Image.

 

Ce ne trebuie:

1-1,5 kg pulpa de porc

2 picioare de porc

2 cepe

4 morcovi

1 fir de praz

2 fire de apio

2 foi de gelatin

Sare, piper, patrunjel, dafin

pulpa_de_porc_si_legume_in_aspic

Cum am pregatit:

Pun la fiert pulpa intreaga si cotoroagele de porc, picioarele- eu asa le zic – cotoroage. Adaug sare, piper, foi de dafin si apa cat sa acopere carnea cu 3 degete. Las totul sa fiarba o ora – o ora si jumatate. Adaug cepele intregi, curatate sic restate, morcovul intreg, prazul, apio si patrunjelul. Le scot pe masura ce se fierb  (dar nu fiarte tare) si le pun intr-un bol cu apa rece, ca sa-si pastreze culoarea si textura. Mai las carnea la fiert cam o ora., pana cand este fiarta. Adaug si doua foi de gelatina, ca sa fiu sigur ca aspicul o sa iasa perfect. La final, scot carnea  si strecor zeama prin sita sau tifon, in functie de cat de limpede vreau sa-mi iasa.

Intr-o forma de cozonac pun o folie de plastic alimentar si montez ingredientele. Pe fundul formei pun frunze de patrunjel (cand voi rasturna forma, acestea vor fi deasupra) si un strat de carne taiate in felii lungi, morcovi si apio, taiate cum vrei (eu le-am taiat pe lung, dar poti sa le tai rondele sau cuburi).le aranjez cu spatii intre ele, pentru ca supa pe care o torn sa intre peste tot. Apoi pun un nou strat de carne si legume, torn supa pana sus si inched totul cu folia de plastic. Asez deasupra o greutate si pun la frigider pentru 24 de ore.

Bon Appetit!

mega

 

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments are closed.