Pulpa de miel a la Nicolai

Reteta aceasta este speciala datorita baitului care este putin marocan. Imi place tare. Schimba totul, nu se mai simte mirosul de seu si oricine poate savura cu placere carnea de miel. Masa de Paste va fi deosebita. Un alt plus este faptul ca ingredientele sunt la indemana oricui. Eu am cumparat tot ce imi trebuie din Cora si mi-a fost foarte usor.

pulpa de miel la cuptor a la nicolai retetele lui nicolai (3)
De ce avem nevoie:
Pulpa de miel

Pentru bait:
O lamaie

O mana buna de masline

O lingura de mustar

Ulei de masline Costad`Oro

Un fir de cimbru

Foi de dafin

Usturoi

Piper

Pentru garnitura:
5 morcovi
4 cartofi
6 rosii cherry
O lamaie
Ardei gras daca vreti
Dovlecel daca doriti sau orice leguma preferati

pulpa de miel la cuptor a la nicolai retetele lui nicolai (4)
Cum am preparat eu:

Am pus mielul din timp in bait. Am lasat la marinat o jumatate de zi si apoi am bagat pulpa la cuptor. Am acoperit mai intai mielul cu staniol si l-am lasat asa jumatate de ora la 180 de grade si apoi l-am mai lasat jumatate de ora fara staniol. Am lasat baitul in tava. Tot timpul fac asa pentru ca acoperind pulpa cu staniol am creat un circuit inchis, iar aburul face ca mielul sa nu fie total uscat.
Baitul ramas in tava il folosesc pentru un sos delicios. Il pun in tigaie si il las sa  faca putina reductie si apoi pun unt din belsug si gata. Baitul acesta este foarte bun pentru ca mustarul si lamaia te fac sa nu mai simti mirosul de seu.
Separat am pregatit morcovi, cartofi, rosii cherry, lamaie, ceapa. Am ales arome si o garnitura mai lejera. Am lasat toate legumele in tava pe langa miel sa se gateasca impreuna. Si asta e tot.

pulpa de miel la cuptor a la nicolai retetele lui nicolai (1)
Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook411Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest2Email this to someone

Comments are closed.