Pui umplut cu orez si prune uscate aromate cu coniac

Mes amis, astazi este o sarbatoare mare. La multi ani tuturor sarbatoritilor! Va propun o reteta de care sa va bucurati cu familia si cu oamenii dragi voua.
Aceasta este o reteta frantuzeasca pe care eu am tranformat-o putin. De obicei se foloseste si carne pentru umplutura, ori eu am preferat orezul. Stiti deja cat de mult imi place orezul. Am vrut sa am o tenta dulceaga si am ales prunele uscate pe care le-am aromat in coniac. Gasiti peste tot prune uscate. Si sunt deosebit de gustoase. O sa va placa tare!
pui umplut cu oraez si prune uscate aromate cu coniac retetele lui nicolai (2)
Ce ne trebuie:
Un pui
Prune uscate – 150 g
Orez fiert- 200 g
Alune caju -50 g
Patrunjel
Un shut de coniac si putina apa calduta
O lingura rasa de pesmet
Unt
Sare
Piper
pui umplut cu oraez si prune uscate aromate cu coniac retetele lui nicolai (3)

Cum am preparat eu:

Am luat un pui bun, galbior, de casa. L-am curatat frumos. Am luat prune uscate pe care le-am hidratat cu putin coniac si putina apa calduta si le-am lasat cam 20 de minute sa se umfle bine. Am amestecat orezul fiert cu putin pesmet, cu prunele, cu alunele caju, sarea, piperul si putin patrunjel. Si unt! Am indesat umplutura in pui si am condimentat bine. Prunele sunt dulci si am vrut ca singura tenta de dulce sa vine de aici, restul puiului trebuie sa fie sarat. Am pus totul in tava si am uns puiul cu unt pe deasupra. In tava am pus apa de un deget si am bagat totul la cuptor. Ca sa nu iasa puiul sec, trebuie sa puneti apa. Am lasat la cuptor 45 de minute. Credeti-ma. Va tavaliti pe jos. Hai sa mancam impreuna!
pui umplut cu oraez si prune uscate aromate cu coniac retetele lui nicolai (1)
Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook4Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments are closed.