Pui umplut cu cuscus

Incercati? Este o reteta tare savuroasa: cuisoare, anason, curmale, caise uscate, fistic…Ce bogatie de arome! O reteta pe care o gasiti si in catalogul prietenilor de la Mega Image.
pui
Ce ne trebuie:
1 pui de casa (aprox. 2kg)
5-6 linguri de cuscus
o mana de fistic, 9 curmale, 6 caise uscate
7 cuisoare, 5 stele de anason
2-3 catei de usturoi
150g de unt, 2 linguri de ulei de masline
1 lingura de miere
Sare, piper
pui cu cuscus

Cum am pregatit:
Fac umplutura. Pun 1 lingura de ulei de masline peste cuscus si il frec, imbrac fiecare bob cu ulei ca sa-i dea aroma, pun sare, piper. Torn apa fierbinte (3-4 polonice) treptat, cat sa-l acopere si sa se inmoaie frumos (in 3-4 minute se umfla). Curat fisticul de coaja si il toc marunt. Tai caisele si curmalele cubulete. Le pun pe toate peste cuscus si le amestec, potrivesc de sare si piper.
Iau un cub de unt si ung puiul pe interior, pun umplutura si cu o tepusa de lemn ii fac o „cusatura”, ca sa nu iasa. Frec puiul cu sare, piper, il pun intr-o cratita mare, pun cam 1cm de apa sa se faca un abur care sa se patrunda si pe interior. Pun capacul si-l bag la cuptorul preincalzit la 200-220°C cam 1 ora si jumatate. O sa-l mai scot din cand in cand sa-l ung cu sos.
Pentru sos, pun 100g de unt si o lingura de masline intr-o tigaie, pun anasonul, cuisoarele, usturoiul maruntit, mierea (lungita intr-un pic de apa calda, sa se poata incorpora mai usor) si las putin pe foc, cat sa se amestece aromele. Cu sosul asta o sa ung puiul cam din 20 in 20 de minute (prima oara la 30 de minute dupa ce l-am bagat in cuptor). La sfarsit, ultimele 15-20 de minute, nu-i mai pun capacul si-l las pana capata culoare.
masa Nicolai

Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook6Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments are closed.