Pui indian cu orez basmati

Daca vrei sa dai gata orice prieten cu o mancare indiana, reteta aceasta este cea mai usoara si de efect. Pe cuvant ca ai impresia ca esti in India!
pui indian cu orez basmatic retetele lui nicolai (5)

Ce ne trebuie pentru doua portii:
Un piept de pui
Smantana pentru gatit lichida 150 g
Jumatate de ardei gras rosu
O ceapa
Sare
Piper
Ulei de floarea soarelui
Masala
Chimen
Orez basmati 150 de grame
pui indian cu orez basmatic retetele lui nicolai (3)

Cum prepar:

Iau pieptul de pui si il tai feliute subtiri pe lat, nu de-a lungul, adica il tai contra fibrei. Sa nu fie mai groase de un centimetru. Pun sare si piper dupa gust si il trag in tigaie cu un pic de ulei. Trebuie sa se faca numai putin, apoi pun peste smantana si prafurile de masala, curry, chimen. Si le las sa fiarba, sa prinda aroma. Daca cumva scade, pun si un pic de apa. Cand e aproape gata tai ceapa de-a lungul, lamele, mie asa imi place. La fel tai si ardeiul gras. Le pun cand e gata puiul si le las cam doua minute. Nu mai mult. Vreau ca ceapa mea sa se innabuse, si sa ramana un pic tare. Si ardeiul la fel. Vreau sa ramana fain textura si culoarea de la legume. Atat de bine miros condimentele incat ai impresia ca ai ajuns in India!

Separat, gatim orezul basmati. Eu pun apa dublu si un pic fata de cantitatea orezului. Il las la foc incet cu capacul pus, cu putina sare si cand scade apa e gata.

Pun puiul pe un pat de orez . Arata fain in farfurie si e senzational de gustos. Eu am pus deasupra si foarte putin patrunjel.
pui indian cu orez basmatic retetele lui nicolai (1)

Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest2Email this to someone

Comments are closed.