Pui cu mazare la cuptor

Pentru ca puiul a castigat la poll-ul de pe blog, la cererea voastra iata o reteta cu piept de pui. Dragii mei, sa nu uitati sa votati in continuare.
Este o reteta la indemana oricui. Este un preparat fain pentru ca pieptul de pui este de obicei foarte uscat, dar gatit asa la cuptor este foarte succulent si gustos.
pui cu mazare retetele lui nicolai (8)

De ce avem nevoie:
Un piept de pui
Mazare din conserva sau congelata. Eu am folosit din conserva.
O ceapa esalota
Doi morcovi mai mici
O lingurita de unt
Un shut de vin alb
Tarhon
Sare
Piper
Ulei
pui cu mazare retetele lui nicolai (6)

Cum prepar eu:

Iau tigaia si pun la prajit pieptul de pui pe care l-am taiat in doua. Il rumenesc putin in ulei si pe o parte si pe cealalta. Pun si un pic de unt ca sa capete culoarea pe care o vreau eu. Scot puiul si in tigaie mi-a ramas sosul acela delicios in care pun morcovul taiat in bucati mai marisoare si cu ceapa taiata bucati foarte mari. Am tras legumele in uleiul ramas de la carne si cand sunt aproape gata le sting cu putin vin alb. Luam un vas pe care il folosim pentru cuptor, toata lumea are in bucatarie asa ceva. Punem acolo legumele si in tigaie in sosul ramas si de la carne si de la ceapata si morcov pun mazarea. Mai adaug un pic de unt ca sa se amestece totul si sa prinda gust. Pun totul in vasul pregatit pentru cuptor: ceapa, morcovul si mazarea. Le omogenizez frumos si pun bucatile de pui deasupra si un pic de tarhon pentru un gust incredibil. Puneti sare si piper dupa gust si eu am mai adaugat cam 100 ml de apa ca sa se amestece toate condimentele cu toate ingredientele. Si am dat la cuptor.
pui cu mazare retetele lui nicolai (5)

Bon appetit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1Email this to someone

Comments are closed.