Prepelita frageda in vin

O sa fac o mancare fina, care se mananca la sarbatori, foarte usor de preparat. Am gasit prepelita foarte buna la Mega Image si asta m-a inspirat. O sa va placa tare!

 

Ce ne trebuie pentru 2 portii:

2 prepelite

1 morcov

1 ceapa rosie

Anason

Foi de dafin

Ulei de masline

Vin rosu pentru macerat

Coniac

Fenel

 _MG_2775

Cum am pregatit:

Am pus prepelita la macerat – carnea fiind frageda, are nevoie de o maturare foarte scurta, de doar 10 minute. Am facut un bait din morcovi, ceapa rosie, anason, usturoi, foi de dafin, ulei de masline, vin rosu, un pic de apa, sare si piper. Am lasat carnita in acest sos nu mai mult de un sfert de ora. Din acest sos o sa fac si o reductie, care va deveni sosul pentru pre­paratul meu.

Am luat o tigaita si am incins-o bine. Am prajit putin fiecare prepelita, apoi le-am lasat pe amandoua sa respire. Am pus in tigaie legumele care au fost la macerat si lea-m stins cu un pic de coniac. Arsura da gust! Am pus zeama de la legume si prepelitele intr-o craticioara, am asteptat sa dea in clocot si am pus la cuptor.

Dupa 15 minute, am scos prepelita de la cuptor. Am sectionat-o pe din doua, pe lung, pentru ca arata mai bine si se mananca mai usor. Am asezat carnita intr-un vas potrivit, am turnat sos si am decorat cu fenel. La acest fel de mancare merge un vin rosu, sec.

_MG_6408RC

Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments are closed.