Povești și rețete pentru masa de Paște

Tare mult îmi plac sărbătorile. Îmi plac pentru că îmi aduc aminte de copilărie și pentru că sunt un moment de liniște, un moment în care poți sta cu tine și cu ai tăi. Pentru mine sărbătorile au gust. Da, pe fiecare în parte le asociez cu unul sau mai multe feluri de mâncare. Cred că tot din pruncie mi se trage pentru că știam că de Paște, de Crăciun sau de Sf Mărie, mama gătește ceva anume. Paștele înseamnă în mod clar cozonac, ouă și carne de miel. Pentru că din meniul meu nu lipsesc, am gătit alături de Penny Market câte o rețetă care sper să vă inspire și pe voi.

De când mă știu, carnea de miel o iau de la un vecin din Rozavlea. Sunt abonat de câte ori ajung acasă de Paște. La mine nu există sărbătoare fără musafiri, așa că îi treabă multă de făcut și mâncare de preparat. Tocănița de miel nu numai că-i gustoasă, dar se poate pregăti și la ceaun, așa că e și o excelentă ocazie de a sta la povești. Ce poate fi mai fain? O mâncare bună pe foc și prieteni cu care să depeni amintiri?

Rețeta pentru tocănița de miel o găsiți aici:

Cozonacul nu lipsește de pe mesele românilor în zile de sărbătoare. Nu avea cum să lipsească nici rețeta de pe blogul meu, așa că o găsiți mai jos.

Vopsitul ouălor a fost mereu partea mea preferată de Paște. În Maramureș există un întreg ritual. Se folosesc foi de ceapă pentru a da culoare și tot felul de frunze pentru a le orna. Pe ouă sunt lipite frunze, strânse apoi cu un dres și puse la fiert. Eu folosesc încă această metodă pentru că e și naturală și pentru că toată activitatea asta e foarte distractivă atunci când o fac cu copiii. Din acest motiv v-o recomand cu mare drag și vouă.

După atâtea povești masa de Paște pare că e gata. Mai trebuie acum să ne apucăm de treabă. Spor la gătit și sărbători cu liniște și pace!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*