Plăcintă de mălai

Întrucât am remarcat că vă plac rețetele din Maramureș, vreau să mai împart una cu voi. Sora mea gătește des plăcintă cu mălai, spre deliciul nostru al tuturor. Mai ales când o savurăm alături de o ciorbă de fasole.  Așadar, sunteți pregătiți să începem?
Ingrediente:
– 400 g făină de mălai;
– 200 g făina de grâu;
– 2 ouă;
– 200 ml iaurt;
– 100 ml ulei;
– o linguriţă de bicarbonat;
– jumătate de lingură de sare.

Foto:  Csilla Szasz
Mod de preparare:
Toate ingredientele se amestecă într-un castron mai mare şi adânc până aluatul devine cremos şi se lasă la “odihnit” cinci minute. Se pune la încins o tigaie cu ulei de floarea soarelui, apoi se adaugă plăcinta. Se lasă aproximativ 20 de minute pe o parte şi pe alta, până se rumeneşte.

Bon Apettit!

Foto: Csilla Szasz
Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

One Comment

  1. Gigeta1964 Gigeta1964@yahoo.com

    La noi în Salaj se face mălai dar nu se pune faina de grâu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*