Mes amis, niciodata, dar niciodata nu pot refuza o pizza! Si pentru ca am aflat ca prietenul meu Cosmin Tudoran si-a inceput drumul in Bucuresti ca…pizzer l-am provocat sa ne demonstreze maiestria lui, iar rezultatul a fost unul fain.
Noi am servit pizza cu un vin excelent de la Crama Atelier si totul a fost perfect. Alegerea a fost facuta tot de Cosmin si am avut incredere totala in el stiindu-i pasiunea pentru vinuri. Nu a dat gres cu aceasta asociere. Incercati vinul alaturi de pizza si veti vedea ca e perfect.
Ce ne trebuie:
Pentru blat:
250 g faina
100 ml apa
1/2 pliculet de drojdie uscata
1 lingura ulei de masline
1 lingurita sare
Topping:
Rosii
Mozarella
Busuioc
Prosciutto
Cum am pregatit:
Am facut blatul si i-am dat forma rotunda. Puteti face putin mai mult blat si il puteti tine intr-o folie de ciolofan la frigider si il puteti folosi ulterior. Este tare bun. Unul dintre secretele pentru pizza este sa acoperiti bine blatul cu sos de rosii. Nu va zgarciti. Apoi puneti ce topping doriti dvs. Noi am folosit mozarella si prosciutto si apoi am pus repede la cuptor. Dupa ce am scos pizza am pus si cateva frunze de busuioc si totul s-a inviorat. Aroma e fantastica.
Bon Appetit!