Piept de rata cu legume si pesto de ardei gras rosu

Savoarea pieptului de rata la gratar este unica – mes amis, daca n-ati descoperit-o pana acum, nu mai pierdeti niciun minut! In combinatie cu legumele la gratar si sosul de ardei, veti fi autorii celui mai interesant gratar al sezonului! Reteta o gasiti si in catalogul prietenilor de la Mega Image.

Ce ne trebuie:

1 piept de rata (aprox. 200g)

1 ardei gras rosu

1 ardei capia

1 catel de usturoiardei

1 lingurita de mustar de Dijon

2 tije de busuioc verde

4 tije de sparanghel alb

1 ceapa esalota

½ fenicul

½ dovlecel

 

 

 Cum am pregatit:

Curat carnea si o crestez cu cutitul pe partea cu grasimea, facand taieturi perpendiculare, astfel incat sa rezulte un model cu romburi cu latura cam de 1 cm. Am grija sa sectionez doar stratul de grasime, fara sa ating carnea. O sarez si o piperez pe ambele parti, apoi o pun pe gratar cu pielea in jos, la intensitate medie a caldurii. O intorc din cand in cand, pana se face (carnea trebuie sa ramana rosiatica la mijloc).

Spal si curat legumele (sparanghel alb, fenicul, ceapa esalota si dovlecel). Feniculul si dovlecelul le tai felii, iar ceapa in sferturi. Le amestec intr-un castron cu sare, piper si 2-3 linguri de ulei de masline, apoi le coc pe toate pe gratar.

Pentru pesto, coc ardeii pe gratar, ii curat si ii dau prin blender cu 1 catel de usturoi, 1 lingurita de mustar de Dijon, frunzele de busuioc, 2-3 lin­guri de ulei de masline extra virgin, sare si piper.

 Piept de rata

Prezentarea pe farfurie:

Asez frumos legumele pe o farfurie intinsa si deasupra lor, in evantai, carnea taiata felii. Sosul il pun separat intr-un bol sau intr-o sosiera, ca fiecare sa-si puna dupa gust.

Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments are closed.