Păstrăv pe piatră încinsă (pe plită sau la cuptor)

Dragilor, zilele trecute am pregătit un păstrăv pe piatră.

Este un preparat senzațional și partea cea mai frumoasă este că poate fi gătit în vârf de munte, pe o piatră încinsă, la un grătar cu prietenii sau în cuptorul din bucătărie.

Sosul pe care vi-l propun o să vă dea gata, promit!

Ingrediente

  • Pentru patru porții:
  • 4 păstrăvi (400 g/buc)
  • 4 căței de usturoi
  • Sare/Piper
  • Ulei de măsline
  • O roșie tăiată rondele
  • O lămâie tăiată rondele
  • 4 tije de cimbrișor.
  • Ingrediente sos:
  • 1 lămâie  stoarsă
  • 100 ml ulei de măsline
  • 1 roșie mare (doar pulpa, fără semințe)
  • 2 fire de cozi de ceapă verde
  • 2-3 foi de fenicul
  • 3 căței de usturoi
  • 2 fire de cimbru
  • 100 g fistic.

[preparare title=”Mod de preparare”]

Păstrăvul se umple cu lămâie, roșie, usturoi, cimbru, sare și piper, se stropește cu uleiul de măsline și se lasă 10 minute la cuptor (la 180 de grade) sau se pune 10-15 minute pe plita încinsă, sau pe gratar.

În timpul acesta preparați sosul minune.

Toate ingredientele se toacă mărunt, se amestecă și se lasă timp de 5 minute pentru a se întrepătrunde aromele.

Singura grijă pe care trebuie să o aveți, este să fie suficient, pentru că este fooooarte bun!!!

[/preparare]

Foto credit: Andrei Bucisan

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*