Pastele in Maramures si musafiri surpriza

Deja stiti ca de cele mai multe ori sarbatorile ma gasesc acasa, la Rozavlea. Pastele asta nu a fost o exceptie, asa ca tot in Maramures ne-am dus. Drumul e lung, sunt peste 8 ore de condus, nu e tocmai cel mai bun, dar sentimentul ala cand ajung, deschis poarta si neamurile  ma asteapta cu cartofi copti in cuptor nu se compara cu nimic. De cum trec granita judetului, ma simt mai bine.

Mie imi place si mi-a placut intotdeauna sa adun cat mai multi oameni in jurul mesei. Imi place sa-I vad cum mananca, sa povestim, sa ne amintim. De Pastele asta cred ca am fost peste 20! Bucurie mare mi-au facut toti musafirii ce mi-au trecut pragul. Catalin Scarlatescu era prin zona, asa ca a venit la un pahar de horinca. Laura Cosoi si sotul ei, Cosmin, erau si ei in Baia Sprie asa ca au tras o fuga pana la mine. Prieteni din copilarie, prieteni din sat, prieteni adunati de prin tara, cu totii am stat la foc, am horit si ne-am veselit. Le-am promis de cand i-am invitat un miel la ceaun. Mi-am luat si un ceaun nou, carne de la prietenul meu Ilie din sat, am turnat peste el vin, apa si tot felul de mirodenii si l-am lasat in voia lui, la foc mic. Gustul a iesit genial, cu atat mai bun cu cat l-am savurat in livada, la apus.

Sper ca ati avut Sarbatori frumoase si linistite. Acum, din nou la treaba, ca-s multe proiecte de care abia astept sa va povestesc.

Pastele in Maramures
Pastele in Maramures
Pastele in Maramures
Pastele in Maramures
Pastele in Maramures
Pastele in Maramures


 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*