Parmentier de canard

Suna sofisticat, dar nu este deloc complicat. Chiar si cand ai mai multi oaspeti, poti sa pregatesti ceva inedit, fara efort. Prezentarea acestei gustari este speciala: in pahare de sticla se asaza in straturi carne de rata, ceapa caramelizata, piure si pesmet. Arata apetisant, iar gustul este extrem de rafinat. Mes amis, va invit sa incercati o noua reteta pregatita si pentru catalogul prietenilor de la Mega Image.

 

MS_170113_Nicolai_0570

 

Ce ne trebuie:ceapa

400 g piept de rata

3 cepe

3 cartofi mari

Patrunjel

Pesmet

Ulei de masline

Unt

Smantana

Foi de dafin

Sare

Piper

 

Cum am pregatit:

Cel mai mult timp in aceasta reteta il ia fierberea carnii de rata, in rest este foarte rapida. Eu am pus pieptul de rata la fiert cu apa (nu prea multa), foi de dafin, sare si piper si am lasat-o trei ore – trebuie sa fiarba in grasimea ei pana cand carnea devina frageda.

Pregatesc restul ingredientelor – tai ceapa solzisori, o caramelizez cu un strop de zahar in ulei de masline si o las deoparte. La cuptor, pun un pumn de pesmet pe care il las sa capete o culoare rumena. Apoi prepar un piure de cartofi cu unt si smantana, cat mai fin.

Cand carnea de rata este gata, o scot din oala, o las putin sa respire si apoi o tai felii mici.

Prezentarea:

Este un preparat spectaculos daca il prezinti in pahare mai generoase de sticla sau in boluri de sticla, pentru ca se construieste pe straturi.

 

Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook195Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1Email this to someone

Comments are closed.