Pana cotta cu jeleu de mango

Am descoperit savoarea incre­dibila a fructului de mango in timpul vacantelor in tari exo­tice. In Republica Dominicana mancam incontinuu! Gustul pe care-l au fructele in tarile lor de origine este, oricum, diferit – e normal. Mie imi place mult sa combin burrata, un fel de mozzarella cu interior cremos, cu mango nu foarte copt, taiat brunoise (cubulete de 2mm x 2mm), rosii cherry, rucola, ulei de masline si reductie de otet balsamic. O reteta pregatita  pentru catalogul prietenilor de la Mega Image. Asta-i bucataria: cheia e sa folosesti ingredien­te de sezon, atunci cand te poti bucura de plinatatea gustu­lui lor.

Simplu si spectaculos: acest desert racoritor iti da ocazia sa-ti folosesti imaginatia si sa creezi, cu doar cateva ingrediente, o mica opera de arta. Poti face doar cate un strat de pana cotta si de jeleu de mango sau mai multe straturi. Prezentat in pahare de sticla de diferite forme, desertul acesta este o incantare.

mango

Ce ne trebuie:

1 mango

4 foi de gelatina

Lapte, zahar, cirese confiate

 

Cum am pregatit:

Prepar intai pana cotta. Incalzesc laptele, in care pun putin zahar. Iau doua foi de gelatina, le inmoi in apa calduta, apoi le pun in craticioara cu lapte si amestec bine, pana se dizolva. Torn cate putin in forme – eu am folosit diferite pahare. Oricum, e bine sa fie niste forme din sticla, ca sa se vada straturile de pana cotta si jeleu. Pun apoi paharele la rece.

Dupa o ora, cand pana cotta a capatat o textu­ra ferma, pregatesc jeleul de mango. Pulpa de la un mango bine copt o dau prin blender, cu cateva cuburi de gheata. Iau alte doua foi de gelatina, le inmoi in apa calduta, apoi le pun in piureul de mango si amestec bine. Las un pic la racit si apoi torn in forme, peste pana cotta, si le pun din nou la frigider 2-3 ore.

 

PANA COTTA CU JELEU DE MANGO

 

Prezentarea la masa

Acesta este un desert cu care puteti sa va jucati. Eu am pus doar cate un strat de pana cotta si de jeleu, dar puteti sa faceti mai multe straturi alternative, e foarte spectaculos, mai ales la evenimente sau le petrecerile pentru copii. Eu am decorat acum cu cirese de cocktail, dar puteti folosi fructe proaspete, sorbetto, cubulete de ananas si coaja rasa de lamaie verde, care e un pic acrisoara, bucatele de ciocolata. Sau puteti sa nu folositi jeleu de mango peste pana cotta, ci piure de mango simplu, fara gelatina.

Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest3Email this to someone

Comments are closed.