Pain Perdu

Cald sau rece, acest desert cu felii de cozonac date prin lapte si ou, un pic inabusite in unt, peste care asterni frisca si fructe rosii, este pe cat de simplu, pe atat de bogat si spectaculos. Mes amis, va propun o reteta delicioasa pe care am pregatit-o si pentru catalogul prietenilor de la Mega Image.

wasgfdh

Ce ne trebuie:

                        Cozonac cu cacao si stafide

                        Fructe rosii (capsune, afine, coacaze)

                        2 oua

                        Smantana batuta (32% grasime)

                        Frisca de casa

                        Sirop de artar

Cum am pregatit: 

Merge si ca mic dejun, si ca gustare, si ca desert. Cum va place. Sparg intai 2 oua, pun un pic de zahar si le bat cu telul, apoi adaug sman­tana lichida.

Tai cozonacul in felii mai groase, cam de trei degete. Asez intr-o tava mai inalta feliile de cozo­nac si smantana lichida peste el. 

Intr-o tigaita, pun unt gras (82%). Stiti cum se spune: in bucataria franceza sunt trei lucruri importante: untul, untul si untul. Apoi pun in tigaie cele doua felii de cozonac, bine imbibate in smantana lichida si ou.

_S_M7944

                    

PREZENTAREA PE FARFURIE:

Pregatesc doua farfurii. Scot feliile de cozonac pe o hartie absorbanta – arata bine, au prins un pic de pojghita de la unt. In farfurii, torn cativa stropi de sirop de artar, apoi aranjez cate o felie de cozonac, taiata pe diagonala. Fac quenelle din frisca (cu doua linguri, trecand frisca dintr-o lin­gura in cealalta) si le asez peste cozonac. La final, aranjez fructele. In farfuria din care va servi Ea, capsunele sunt taiate cubulete, iar in cea din care va servi El, acestea pot ramane intregi. La final, pun afinele, coacazele si mai torn putin sirop de artar.

pain perdu

Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook17Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest4Email this to someone

Comments are closed.