Omleta de cartofi cu sunca de curcan

O sa fac un fel de omleta cu cartofi, o reteta spaniola, dar pe care o stiu de la un prieten de-al meu din Franta, Michel, care lucreaza la Crucea Rosie – o s-o gatesc in cinstea lui.

Se mananca si calda, si rece. Si le place mult si copiilor, eu fac pentru ai mei. E o reteta din noul catalog Mega Image. De abia astept sa-mi spuneti daca va place.

gjk

Ce ne trebuie pentru doua portii:

1kg de cartofi

sunca afumata de curcan

6 oua

200g de smantana

chives, usturoi

_MG_2776

 

Cum am pregatit eu:

Am taiat cartofii rondele, i-am pus pe hartie absorbanta, am taiat cateva felii lungi si inguste de sunculita de curcan – e carne macra, afumata, care o sa dea aroma mancarii. E o mancare mai greuta, de toamna – dar usor de facut! Intr-un castro­nel, am spart 6 oua, am pus un pahar de smantana si un pic de cascaval. Acum totul e pregatit.

Am luat o tigaie pentru clatite, mai fina. Daca vreti sa gatiti cu kaizer in loc de sunca afumata, nu mai adaugati ulei. Am pus cartofii sa fiarba in 3 linguri de ulei (cand pui multi nu se prajesc, ci fierb). Cand au fost gata, i-m socs scot pe o hartie – cartoful tot cartof, ce culoare faina are!

Apoi am pus in tigaie rondelele de cartofi, fasiile de sunca si torn peste ele compozitia cu oua si smantana. Am adaugat sare, piper, chives sau ceapa si usturoi si am preparat-o in cateva minute. Ia uitati cum arata!

 _MG_6422RC

Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook139Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments are closed.