O tara de care ne-am indragostit: Portugalia

Mes amis, mereu v-am incurajat sa descoperiti lumea. Sa aveti curaj sa incercati cate-n luna si in stele. Sa va luati jumatatea si sa calatoriti. Asa am facut si eu cu Monica mea. De ziua frumoasei mele sotii am hotarat sa vizitam Portugalia.

 

PLOIESTI_105.7

 

 Tare faini sunt oamenii acolo. Ne-au cucerit. La fel si bucataria lor. Simpla si gustoasa. Au un fel de mancare format din caracatita si cartofi fierti sfaramati cu mana. Numai atat! Nimic altceva. Te tavalesti pe jos de buni ce sunt.

 

1377085858pizapw1402471172 (2)

 

Fructele de mare le combina si cu carnea. Nu am stiut pana acum ca portughezii au ulei de masline. De vinuri nu mai spun, deoarece stiti ca sunt renumiti. Natura este ireal de frumoasa, totul are iz de poveste, de vremuri indepartate.

Musai, dar musai sa mergeti in Porto si in Lisabona si sa nu plecati pana nu mancati: Polvo a lagareiro, pataniscas de bacalhau, queijo da serra, lingua de bacalhau, alheira, presunto de pata negra.

Restaurantele care ne-au ramas in suflet:  Solar Dos Presuntos www.solardospresuntos.com (in Lisabona) si : O Paparico www.opaparico.com (in Porto).

1377085858pizapw1402471243 (2)
 

Amu, am recomandat aceasta tara si pe blogul Elei.

Comments are closed.