O garnitura delicioasa: piure de cartofi

Mama imi facea adesea piure  cand eram copil. Daca vrei sa faci un piure bun, iti trebuie un cartof bun. Trebuie sa avem mare grija sa nu alegem cartofi sfaramiciosi, ci din aceea care se leaga. Trebuie sa pui smantana de calitate, ce bine ar fi sa ai smanata de tara, din aceea groasa, groasa de abia intra lingura in ea. Si untul. Si iar vorbim de francezi.
Untul este de departe unul dintre ingredientele secrete ale bucatariei. Ca sa fie piureul bun, trebuie sa pui ce trebuie in el. Si important este si dispozitivul. Ca sa iasa totul gustos, trebuie sa treci piureul printr-o sita ca sa se faca pulbere.

piure retetele lui nicolai
De ce avem nevoie?
Cartofi
Smantana
Unt 85% grasime
Sare

Sau varianta pentru post:

Cartofi
Ulei de masline
Sare

retetele lui nicolai piure

Cum prepar eu?
Fierb cartofii deja curatati cu un praf de sare si apoi ii trec printr-o sita speciala (ca in fotografie). Iata deja primul pont de care va vorbeam. E important sa ii treceti prin acesta sita si nu sa ii amestecaţi cu mixerul, pentru ca astfel nu ramane niciun bulgare, iar textura devine cremoasa. Dupa ce i-am pasat prin sita, adaug smantana si unt. Cat de mult din fiecare! Cu cat pun mai mult, cu atat piureul este mai gustos, iar consistenţa mai cremoasa.
Secretul la un piure bun este untul. Cu cat untul este mai bun şi mai gras, cu atat piureul este mai bun.

Pentru varianta pentru post folositi doar ulei de masline. Si puteti pune alaturi o tocanita de ciuperci pe care o faceti imediat. Puneti ulei de masline la incins, adaugati ciupercile si puneti sare, piper si patrunjel, marar. Piureul cu ciupercile se leaga foarte bine.

piure retetele lui nicolai.
Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Comments are closed.