Nu risipiti mancarea. Luati-o la pachet!

Dragilor, stiati ca in Romania se arunca anual peste 2 tone de mancare, ceea ce ne claseaza pe locul 9 la nivel European?  5% din aceasta risipa vine din mancarea pe care nu ai terminat-o la restaurant.  E o irosire de resurse care proate fi oprita sau macar redusa  daca facem un efort sa consumam responsabil.

Stiu ca la noi e foarte putin practicata treaba asta cu luatul la pachet”, mai ales in restaurantele cu clasa, dar #ItsOkToTakeAway. Daca portia a fost prea mare, daca ai comandat prea mult, tot ceea ce ramane poate fi donat unui om al strazii sau consumat a doua zi. Ganditi-va ca e o chestiune de responsabilitate sociala, de grija pentru noi si ceea ce ne inconjoara. Nu risipiti mancarea atunci cand o puteti folosi pentru voi sau pentru cei neajutororati.

Incepand din aceasta luna restaurantul “La Cantine de Nicolai” intra si el in acest circuit. La noi veti gasi pungi speciale, in care puteti lua la pachet tot ceea ce nu ati putut consuma in seara respectiva. E foarte simplu sa fim responsabili, sa avem mai multa grija, trebuie doar un gram de vointa in plus. Asadar, dragilor, nu risipiti mancarea, luati-o la pachet!

 

Mai multe informatii gasiti pe www.foodcare.ro,  o platforma de comunicare ce gazduieste proiecte legate de responsabilitatea fata de resurse si incurajarea comportamentului etic in industria food&beverages din Romania.

One Comment

  1. Felicitari pentru initiativa!
    La noi cred ca este o chestie mai mult de „rusine” – sa o numesc, ca nu se ia restul la pachet, „rusine” care nu ajuta pe nimeni.

     

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*