Nachos cu sos picant de roșii

Dragilor, luna asta toată lumea este cu ochii pe Campionatul European de Fotbal din Franța. Și, pentru că toate emoțiile și tensiunile unui meci de fotbal trebuie să fie însoțite și de ceva de mancare, vă propun o serie de rețete simple, super rapide, pe care atât domnii, cât și doamnele le pot prepara imediat, în doar câteva minute. Altfel se vede un meci cu ceva bun pe masă, nu-i așa?!

Prima rețetă pe care v-o propun este Nachos cu sos picant de roșii.

Durează fix 5 minute! E perfect în cazul în care vin și prieteni în vizită sau ați ajuns târziu acasă și meciul e gata să înceapă.

Ingrediente

  • 1 pungă de tortilla
  • 100 g brânză cheddar
  • 2 roșii
  • 3 ardei iuți
  • 2 căței de usturoi
  • câteva fire de chivas
  • 1-2 linguri tabasco
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper

[preparare title=”Mod de preparare”]

Decojim roșiile și le tocăm mărunt, apoi le adăugăm într-un bol.
Tocăm chivasul cât de fin și îl adăugăm peste roșii.
Ardeiul se toacă rondele, la fel și usturoiul și toate se adaugă în bol.
Râșnim puțin piper proaspăt, presărăm sare, adăugăm puțin ulei de măsline și puțin tabasco, așa după gust și amestecăm bine toate ingredientele obținând un sos gustos și picant.
Tăiem brânza cheddar în fâșii lungi.
Pe o farfurie așezăm un rând de chipsuri, un rand de felii de brânză, iar chipsuri, iar felii de brânză și dăm farfuria la cuptor pentru 5 minute.
Putem strecura și câteva rondele de ardei printre feliile de brânză și chipsuri, dacă dorim un gust mai picant.
Adăugăm puțin sos peste nachos, restul îl lăsăm în bol, să iși adauge fiecare după gust.
Servim deliciosul nachos cu sos picant de roșii, în timp ce privim meciul, alături de familie sau prieteni și neapărat făcând galerie echipei naționale.
Hai Romania!

[/preparare]

Foto credit: Roi Soleil Studio

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*