Mozaic Somon

Am învăţat această reţetă de la un prieten bun de al meu, bucătar în Franţa, şi o asociez mereu cu vacanţa. E un preparat lejer numai bun să fie savurat pe terasa din aproprierea piscinei sau a mării. În plus, promit că îţi vei surprinde oaspeţii cu minim de efort.

Ingrediente(pentru 2 portii):
-2 cartofi mai mari
-200g de somon
-o ceapa verde
-o lingurita de mustar
-o lingura de sos de soia
-ulei de masline
-sare

 

_MG_7194

Mod de preparare:

Inainte de toate, taiem cartofii in felii mai groase si ii punem la fiert in apa,adaugand si putina sare.
Intre timp,taiem somonul pe care il lasam crud(un fel de sashimi).
Dupa ce am fiert cartofi, ii scoatem si ii asezam pe farfurie ,impreuna cu feliile de somon, in stil mozaic sau precum o tabla de sah.
Este timpul sa preparam vinaigrette-ul pe baza de sos de soia. Asadar punem in blender mustarul ,sosul de soia,uleiul de masline si piperul. pe care il vom turna peste mozaic.Nu punem sare pentru ca este deja sarata soia,
Deasupra presaram ceapa verde tocata marunt ,inclusiv bulbul acela alb ,si iata ca avem doua portii delicioase.
Photo: Gabi Crisan
 

 

Da-i share
Share on Facebook6Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1Email this to someone

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*