Mes amis, urmeaza o perioada tare draga mie. O perioada pe care o traiesc asa cu o bucurie cum nu va pot povesti. Sunt zilele in care cei dragi se reunesc acasa, fiecare vine din cele mai indepartate colturi ale tarii sau ale lumii, toata familia se strange la povesti. Povestile se spun cel mai bine in jurul mesei, desigur. Iar aici ajungem fix la specialitatea mea si la pretextul retelor din aceasta saptamana.
In asteptarea Sfintelor Sarbatori de Paste, v-am pregatit pentru zilele acestea cateva retete cu care nu veti da gres.
Asa cum spune traditia, unul dintre preparatele de baza de Paste este mielul. Daca vreti sa incercati o reteta altfel, va propun mielul pregatit in crusta de crutoane cu rozmarin si cimbru. Este o reteta cu adevarat speciala, merita sa o incercati. Va fi cel mai bun pretext de stat la un vin, cu cei dragi alaturi.
Ingrediente
- Pentru preparare miel:
- 500 g costita de miel
- sare
- piper
- ulei de masline
- 30 g crutoane
- 2 crengute rozmarin
- 5-6 crengute cimbru
- Pentru garnitura:
- 200 g couscous
- ulei de masline
- zeama de la o lamaie
- sare
- piper
- apa calduta
- 1 ardei capia
- 1 rosie mare
- 1 legatura patrunjel
- 500 g cartofi noi
[preparare title=”Mod de preparare”]
Intre timp ne ocupam de garnitura.
Intr-un bol de inox, punem couscous-ul cu putin ulei de masline, zeama de lamaie si sare, adaugam apa calduta, cat sa il acoperim si il lasam asa la hidratat, pana cand isi mareste consistent volumul.
Nu uitam sa acoperim bolul.
Tocam ardeiul capia in cuburi mici, la fel si rosia, iar patrunjelul il tocam marunt.
Toate aceste ingrediente, le adaugam peste couscous, cand acesta s-a hidratat suficient.
Spalam bine cartofii, apoi ii fierbem in apa clocotita cu sare, dupa care ii scurgem bine si ii tragem la tigaie pana cand prind o usoara crusta frumos colorata.
Ne ocupam acum si de crusta pentru miel.
Tocam marunt crutoanele, cimbrul si rozmarinul si le amestecam bine.
Cand carnea este preparata, o trecem prin aceasta crusta, conferindu-i astfel o aroma minunata.
Servim carnea de miel in crusta de crutoane cu rozmarin si cimbru, alaturi de gustosul couscous si deliciosii cartofi frumos rumeniti.
Stim ca in timpul prepararii termice, o parte din arome se mai pierd, astfel ca adaugand crusta peste carnea de miel, la final de preparare, aromele se vor pastra si vor da acesteia o nota de prospetime.
Bon apetit!
Foto credit: www.facebook.com/AgoVision
[/preparare]