Midii a la creme

Mes amis, tare m-am bucura sa gatesc alaturi de unul dintre concurentii din primul sezon Top Chef. Alexandru Razvan este foarte talentat. Stiati deja, dar si o sa vedeti acest lucru din nou din reteta de mai jos. Scoicile pe care le-am gatit impreuna au primit laude de la toti prietenii pentru care am gatit noi. La fel vi se va intampla si voua. Nu aveti cum sa gresiti. Noi am ales si un vin deosebit de la Crama Atelier, un Savignon Blanc. Incercati?

20131101_0116

De ce avem nevoie pentru o portie:

100 de grame de chalota sau praz

150 ml de smantana lichida

200 de grame de midii

 Piper

 Sare

 50 gr de unt

 Patrunjel

 30 de vin alb

20131101_0147

Cum se prepara:

Curatam bine midiile de alge si le rezervam acoperite cu o carpa umeda. Punem o tigaie la foc mic, dupa care adaugam untul si cand acesta s-a topit adaugam chalota ori parzul tocat julien. Dupa ce s-a calit putin adaugam vinul si lasam aproximativ 2 minute pana ce acesta scade.

Adaugam  midiile si acoperim cu un capac. Cand acestea s-au dedeschis aproape in totalitate adaugam smantana si dupa ce incep sa fiarba punem sare, piperul si patrunjelul tocat.

midii a la creme retetele lui nicolai ingredientul secret este dragostea

Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1Email this to someone

Comments are closed.