Mazare cu smantana si cu peste

Am fost la piata si, sincer, mazarea mi-a facut cu ochiul. Si am zis hai sa gatesc mazare pentru ca arata atat de bine. De obicei, romanii gatesc mazarea cu sos rosu, ori eu acum am lasat-o un pic mai cremoasa.
MS_200513_Retetele Lui Nikolai_0066
Ce ne trebuie pentru doua persoane:
400g mazare proaspata
300ml smantana lichida
O lingura de unt
Putin parmesan
Sare
Piper
Dorada
mazare cu peste retetele lui nicolai
Cum am preparat eu:
Am fiert mazarea, dar nu mult, am lasat-o al dente. Mazarea proaspata are o aroma tara faina. Intr-o tigaie am pus un pic de ulei de masline si am pus mazarea prefiarta. Am lasat-o un minut ca sa prinda luciu si am pus repede un pic de unt si apoi smantana. Apoi, am lasat-o sa scada la foc mic.
Am luat un file de dorada si l-am dat cu sare si piper si l-am prajit repede in ulei de masline pe amandoua partile si gata.

Am asezat intr-o farfurie mazarea, i-am pus deasupra putin parmesan si fileul de dorada. Daca va place mai mult in loc de dorada puteti pune o bucata de pui. Eu mai fac aceasta reteta cu praz si scoici saint jaques. E delicios!
mazare cu peste retetele lui nicolai

Bon Appetit!

Da-i share
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest1Email this to someone

Comments are closed.