Mâncare de mazăre

Noi, românii obișnuim să gătim mazărea cu roșii. Tocmai de aceea, vreau să vă propun o variantă à la française cu smântână, unt și mentă, care fără îndoială face diferența.

 

Ingrediente (2 persoane):
300 g de  mazăre;
-un morcov;
-o ceapă;
-o lingură de unt;
-50 ml de smântână lichidă;
-două tije de mentă;
-câteva felii de pâine.
mancare de mazare
Mod de preparare:
Fierbem mazărea cu morcovul, cu un pic de sare.
Separat, într-o tigaie, punem ulei de măsline și călim la foc încet ceapa tăiată mai mărișor. Apoi, adaugăm jumătate din porția de unt

Apoi, adaugăm jumătate din porția de unt. Amestecăm puțin, după care adăugăm mazărea fiartă cu morcov, smântâna lichidă, sare și piper.

_MG_1414

_MG_1416

mancare de mazare

La final, punem untul rămas astfel încât fiecare boabă de mazăre să-i prindă gustul delicios.

Gabi Crisan

Bon Appetite !

Da-i share
Share on Facebook292Share on Google+0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Email this to someone

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*